Durata si calitatea vietii

Sfaturi privind activitatile cotidiene

Durata si calitatea vietii

Durata si calitatea vietii se afla in stransa legatura cu diagnosticarea in timp util a limfomului non-Hodgkin, dar si cu respectarea recomandarilor medicilor.

Totusi, este indicat ca unele lucruri sa poata fi puse la punct, astfel incat sa va puteti usura aceasta perioada (evaluare, tratament, recuperare dupa tratament).

In general va trebui sa va prezentati la control cam o data la 3 luni, urmand sa fie evaluata starea generala, sa fie efectuate analize de sange, sau va fi posibil sa fie nevoie sa faceti radiografii la plamani.

Iata ce puteti face in acest sens:

  • Organizati cat mai bine treburile casnice. Nu ezitati sa cereti ajutor, daca dispuneti de acesta, astfel incat cineva sa va poata usura munca.
  • Organizati cat mai bine task-urile la serviciu, indiferent daca sunteti antreprenor sau simplu angajat.
  • Organizati si planificati din timp calatoriile pe care le aveti de facut.

In acelasi timp, este indicat sa cautati comunitati si grupuri de suport care sa va ajute sa va pastrati optimismul si sa incercati sa va documentati temeinic cu privire la etapele ce urmeaza.

Trebuie sa intelegeti ca in aceasta perioada aveti nevoie de odihna si de o stare psihica buna, astfel incat provocarile legate de boala sa poata fi depasite.