Studii clinice

Studii clinice

Studii clinice

 

Ce reprezinta un studiu clinic?

Un studiu clinic reprezinta acel proiect de cercetare la care oamenii participa in mod voluntar. Acest proiect este realizat pentru a afla raspunsuri la intrebarile legate de efectele unui medicament, vaccine, alte terapii sau daca un tratament existent este eficient sau nu pentru o boala. La studiile clinice, pot participa atat pacienti, cat si voluntari sanatosi. Trebuie sa stiti ca termenul de “studiu clinic” poate fi intalnit sub mai multe denumiri, precum: trial clinic, proiect de cercetare, cercetare, protocol.

Care sunt beneficiile aduse de un studiu clinic?

Un studiu clinic poate fi benefic pentru pacientii carora nu le mai sunt de folos medicamentele existente in farmacii si, de asemenea, poate ajuta ca viiitorii pacienti sa aiba parte de tratamente mult mai bune. Un nou tratament poate fi descoperit de ei, un tratament care poate vindeca sau ameliora boala de care sufera. Desigur ca aceste tratamente pot contribui chiar la progresul lumii.

In plus, este bine de stiut ca toate procedurile facute in cadrul unui studiu clinic cu medicamente noi sunt gratuite, iar tratamentele noi sunt gratuite si ele, putand beneficia de acestea chiar si fara asigurarea medicala obisnuita.

Pentru mai multe informatii legate de studiile clinice puteti consulta urmatoarele site-uri: