Linkuri utile

Linkuri utile

Linkuri utile

Denumire Website Descriere
American Cancer Society https://www.cancer.org/cancer/hodgkin-lymphoma/about/what-is-hodgkin-disease.html Au ca misiune eliberarea lumii de cancer.Finanteaza si efectueaza cercetari, schimbul de informatii expert, sprijinirea pacientilor si raspandirea cuvantului privind prevenirea. Tot pentru a putea trai mai mult - si mai bine.
Macmillan Cancer Support https://www.macmillan.org.uk/information-and-support/lymphoma/lymphoma-hodgkin/understanding-cancer Organizatie care se ocupa cu sprijinul pacientilor ce sufera de cancer, oferind oportunitati, informatii etc.
National Comprehensive Cancer Network https://www.nccn.org/patients/guidelines/cancers.aspx O alianta non-profit de 27 de centre de cancer de conducere dedicata ingrijirii, cercetarii si educatiei pacientului, este dedicata imbunatatirii calitatii, eficacitatii si eficientei ingrijirii cancerului astfel incat pacientii pot trai mai bine.
National Cancer Institute https://www.cancer.gov/types/lymphoma/patient/adult-hodgkin-treatment-pdq Institutul National al Cancerului (NCI) este agentia principala a guvernului federal pentru cercetarea si instruirea in domeniul cancerului.
Lymphoma Coalition/ http://www.lymphomacoalition.org/ O retea mondiala de grupuri de pacienti cu limfom, ce a fost infiintata in 2002 si incorporata ca o organizatie nonprofit in 2010. Scopul sau expres este de a crea un mediu concurential echitabil al informatiilor din intreaga lume si de a facilita o comunitate de organizatii de pacienti cu limfom, dar si de a ajuta pacientii cu limfom sa primeasca ingrijirea si sprijinul necesar.
Limfom Romania https://limfomromania.wordpress.com/2016/03/08/m-am-hotarat-sa-traiesc/ Blog care ofera informatii, linkuri si detalii intr-un singur loc pentru cei care azi cauta pentru prima data detalii despre Limfomul Hodkin.
Viata cu Limfom www.viataculimfom.ro Acest website a fost special conceput pentru a veni in sprijinul oamenilor care au suferit sau sufera de limfom non-Hodgkin din Romania. Este dedicat atat celor care au fost diagnosticati cu limfom non-Hodgkin, cat si prietenilor si apartinatorilor pacientilor cu limfom non-Hodgkin.
Ghid Cancer http://www.ghid-cancer.ro/ Site ce contine diferite informatii despre cancer, asociatii, forum etc.
Asociatia M.A.M.E www.asociatiamame.com  Este o organizatie nonprofit, fondata in aprilie 2009, la initiativa Mariei Culescu, un fost bolnav de cancer, cu scopul de a oferi sprijin pacientilor diagnosticati cu cancer si alte afectiuni grave din Romania, in special copii. Misiunea asociatiei este aceea de a imbunatati permanent calitatea vietii copiilor aflati in diferite situatii de risc prin oferirea de suport la nivel emotional, psihologic, social, educational si material. 
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer fabc.ro Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost infiintata in anul 2005 din necesitatea ca toti cei care lupta impotriva cancerului sa devina o forta cu o voce puternica. FABC este interfata intre organizatiile membre si institutiile statului, institutiile europene implicate in sanatate, precum si organizatiile europene si internationale similare.
Asociatia Bolnavilor de Cancer Prahova   Voluntarii ofera consiliere gratuita inainte si dupa diagnosticare, dar si consiliere legislativa pentru a obtine anumite drepturi care li se cuvin, potrivit legii
Asociatia Bolnavilor de Cancer Galati   Sprijina toti bolnavii din acest judet, dar si din zonele limitrofe
ASOCIATIA OncoPacientilor “PHOENIX” Bucuresti http://aminvinscancerul.ro/ Asociatia OncoPacientilor PHOENIX Bucuresti este o organizatie nonguvernamentala reprezentand pacienti cu toate tipurile de cancer din toata tara, oferind sprijin informational, juridic, emotional, financiar si medical.
Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu http://abch.ro/ Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu este o asociatie nou infiintata, axata pe promovarea atitudinii de sprijin, toleranta si compasiune fata de pacientii cu cancer si afectiuni hepatice, apararea drepturilor si intereselor acestora.
Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Oltenia http://abcholtenia.blogspot.com/ Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Oltenia este o asociatie nou infiintata, axata pe promovarea atitudinii de sprijin, toleranta si compasiune fata de pacientii cu cancer si afectiuni hepatice, apararea drepturilor si intereselor acestora.
Asociatia Bolnavilor de Cancer Suceava    
Asociatia I.M.P.A.C.T http://www.asociatiaimpact.ro/ Misiunea lor este cea de a proteja societatea prin programe speciale ce adreseaza cauza problemelor, avand ca tinta principala preventia. Ofera consiliere psihologica, programe de educare, informare si dezvoltare personala.
Asociatia Impotriva Cancerului Timisoara https://impotrivacancerului.wordpress.com/  
Asociatia Little People Romania https://www.thelittlepeople.ro/en/ Asociatia Little People s-a nascut din initiativa fondatorilor Katie si Shajjad Rizvi in 1996 in Cluj Napoca din dorinta de a oferi fiecarui copil si adolescent bolnav de cancer sprijinul de care are nevoie. In prezent asociatia pune la dispozitia domeniului oncopediatric din Romania si Republica Moldova o serie de servicii de inalta calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacientilor, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori de cancer, profesionalism in coordonarea voluntarilor, sprijin material al sectiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joaca, donare de aparatura medicala si achizitionarea medicamentelor greu accesibile, grija si implicare constanta din partea unei echipe dedicate.
Asociatia ONKOS http://www.onkos.org/en Asociatia “ONKOS” este o organizatie non-profit care activeaza la nivelul judetului Sibiu, Romania, in regim de volutariat, cu scopul de a aduce o picatura de optimism si lumina in viata acelor oameni care traiesc drama incurabila a suferintei de CANCER (onkos in limba greaca inseamna cancer). Obiectivele principale ale asociatiei implica motivarea si oferirea unui suport psihologic prin intermediul unor servicii sociale, primare si specializate persoanelor care sufera de aceasta maladie.
Asociatia P.A.V.E.L. http://www.asociatiapavel.ro/ Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este asociatia parintilor care au copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave inregistrata la 10 mai 1996. Este o organizatie caritabila, nonprofit  si nonguvernamentala.
Asociatia Parteneri in Progres http://www.pacientcancer.ro/ Asociatia Parteneri in Progres din Constanta are drept scop principal imbunatatirea calitatii vietii persoanelor aflate in dificultate si in special al  bolnavilor de cancer. 
Asociatia Romana de Oncologie „Sfanta Ana” https://www.asociatiadeoncologie.ro/ro/ Asociatia, persoana juridica apolitica, independenta, nonprofit, are drept tel principal promovarea, organizarea si reprezentarea drepturilor si intereselor persoanelor bolnave de cancer si altor categorii de bolnavi, pentru cresterea calitatii vietii acestora prin activitati integrate de tip social, psihologic si medical. 
Asociatia Romana impotriva Leucemiei (ARIL) http://www.aril.ro/ Misiunea asociatiei este de a imbunatati sansele de vindecare ale actualilor si viitorilor pacienti cu boli hematologice din Romania, oferind suport si consiliere pacientilor si familiilor lor, precum si actionand pentru imbunatatirea conditiilor de tratament din spitalele din Romania.
Liga Romana de Cancer http://romaniancancerleague.org/romana/ Liga Romana de Cancer – organizatie neguvernamentala – isi desfasoara activitatea in domeniul medical – oncologie, si functioneaza cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei – Directia Politici de Sanatate.
Asociatia „Amuradia” https://www.facebook.com/AmuradiaAssociation Misiunea Asociatiei AMURADIA este de a ajuta bolnavii de cancer, copii, tineri si adulti, precum si familiile acestora, prin oferirea de servicii de consiliere si informare.
Asociatia „Impreuna pentru Copiii cu Cancer” https://www.facebook.com/AsociatiaIPCC/ Au ca scop ajutorarea copiilor bolnavi de cancer si leucemie
Societatea Romana de Cancer https://srcro.weebly.com/ Societatea Romana de  Cancer promoveaza stilul de viata sanatos, deruleaza programe de instruire si cercetare in acest domeniu, furnizeaza servicii de suport pentru pacientii cu cancer si familiile acestora si militeaza pentru drepturilor pacientilor cu cancer.
Leukemia&Lymphoma Society https://www.lls.org/ Misiunea Societatii de Leucemie si Lymphoma (LLS) este: leucemia curativa, limfomul, boala Hodgkin si mielomul si imbunatatirea calitatii vietii pacientilor si a familiilor acestora.
American Society of Hematology http://www.hematology.org/ Misiunea Societatii este de a promova intelegerea, diagnosticarea, tratamentul si prevenirea tulburarilor care afecteaza sangele, maduva osoasa si sistemele imunologice, hemostatice si vasculare, prin promovarea cercetarii, ingrijirii clinice, educatiei, formarii si promovarii hematologiei.
Lymphoma Australia https://www.lymphoma.org.au/ Limfomul Australia este o organizatie caritabila si ofera educatie, sprijin si constientizare in intreaga tara.
Lymphoma Research Foundation https://www.lymphoma.org/ Lymphoma Research Foundation (LRF) este cea mai mare organizatie nationala de sanatate dedicata imbunatatirii si ingrijirii limfomului prin intermediul serviciilor de educatie si suport si imbunatatirii rezultatelor prin investitii in cercetarea limfomului. Misiunea este de a eradica limfomul si de a servi tuturor celor afectati de acest cancer de sange.
Lymphoma Canada https://www.lymphoma.ca/ O comunitate care desfasoara activitati de cercetare pentru a invata cauzele limfomului, a dezvolta tratamente mai bune si a gasi un tratament. O comunitate care ii ajuta pe oameni sa vorbeasca si sa faca fata celui de-al cincilea cel mai comun cancer din Canada. O comunitate care va invita sa obtineti si sa oferiti sprijin.
Leukaemia Foundation https://www.leukaemia.org.au/disease-information/lymphomas/ Fundatia Leucemia este o organizatie de caritate care ii ajuta pe cei cu leucemie, limfom, mielom si afectiuni legate de sange sa supravietuiasca si apoi sa traiasca o viata mai buna.
Kidney Cancer Association https://www.kidneycancer.org/ O organizatie caritabila, alcatuita din pacienti, membri ai familiei, medici, cercetatori si alti profesionisti din domeniul sanatatii din intreaga lume.
Societatea Romana de Hematologie http://srh.org.ro/ Societatea Romana de Hematologie este o asociatie stiintifica care isi propune sa promoveze practica si studiul hematologiei si sa faciliteze contactul intre persoanele interesate de acest domeniu medical.
Daruieste Viata http://www.daruiesteviata.ro/ Asociatia DARUIESTE VIATA continua, intr-un mod profesional, misiunea inceputa in regim de voluntariat, dedicandu-se cu precadere identificarii de solutii care sa creasca sansele la VIATA ale bolnavilor de cancer din Romania. 
Fundatia Mereu Aproape https://fundatiamereuaproape.ro/ In cei 11 ani de existenta, Fundatia Mereu Aproape si partenerii sai au venit in ajutorul a peste un milion de oameni prin programe in domeniile sanatatii, educatiei, culturii, social umanitare, dezastre si advocacy.
Fundatia Maghiara pentru Imagistica Patologiei(MOHA) http://onkohemat.hu/english Fundatia Maghiara pentru Imagistica Patologiei(MOHA) este o societate civila non-profit ce are drept public tinta pacienti adulti ai hematologiei si rudele acestora. Viziunea lor este o societate in care fiecare pacient primeste cel mai bun tratament care se potriveste conditiei sale fara nicio deosebire la momentul potrivit, iar nevoile sale fizice, spirituale, sociale si spirituale sunt indeplinite. Misiunea lor este sa ofere pacientilor informatii autentice, sprijin emotional si sa-si impuna interesele in fata factorilor de decizie efectivi.