Noutati

Sfatul medicului: Cum sa evitati cancerele de sange

Sfatul medicului: Cum sa evitati cancerele de sange

Limfomul implica mutatia si propagarea unui alt tip de celule albe din sange - limfocite.

Sulforaphane * este un micronutrient puternic impotriva cancerului, prezent in legumele crucifere - arugula, bok choy, broccoli, varza, conopida, verdeata, hrean, kale, mustar verde, ridichi, verdeturi si usturoi. Sulforaphane ucide celulele leucemice umane in laborator, iar studiile au aratat ca aportul zilnic mare de crucifera dietetic scade riscul de limfom.

Intr-un studiu al clinicii Mayo, persoanele care au consumat cinci sau mai multe portii de legume verzi cu frunze pe saptamana au avut o incidenta de 50% mai mica a limfomului, comparativ cu cei care mananca mai putin de o portie pe saptamana.

Dr. Greger citeaza, de asemenea, anumite alimente care cresc riscul de aparitie a cancerului de sange:

  • Persoanele care cresc pe langa fermele de pasari si lucratorii din industria pasarilor sunt la risc mai mare pentru cancerele de sange. Mancarea pasarilor de curte in mod regulat mareste riscul. Cauza este considerata a fi anumiti virusi care provoaca cancer la pasari de curte si, probabil, la oameni (nu se stie cu siguranta inca).

  • Expunerea la bovine si porcine a fost asociata cu limfomul non-Hodgkin, iar consumul acestora poat creste riscul de limfom, desi din nou nu se stie cu certitudine.