Asociatia Limfom

CONTACTEAZA-NE 0788.306.205
IMPLICA-TE

Ai fost diagnosticat

Ai fost recent diagnosticat cu limfom si ai vrea sa aflii mai multe informatii despre aceasta boala ?
Acceseaza site-ul www.viataculimfom.ro si vei putea citi multe informatii despre limfomul non-Hodgkin legate de: descrierea bolii, stadii de evolutie, simptome, si tratament.

CE ESTE LIMFOMUL NON – HODGKIN?

• Sistemul limfatic, parte importanta a sistemului imun, joaca un rol esential in apararea organismului contra infectiilor. Limfomul non-Hodgkin isi are originea in tesutul limfatic, dar se poate raspandi si in alte organe.
  • Limfomul non–Hodgkin se imparte in doua categorii: Limfom non-Hodgkin agresiv (grad intermediar/mare) este caracterizat prin rapiditatea cu care se divid celulele neoplazice din ganglionii limfatici, necesitand tratament imediat. Fara un tratament adecvat, speranta de viata medie la pacientii cu limfom non-Hodgkin agresiv este de la sase luni la 2 ani. Pacientii diagnosticati si tratati in stadiile incipiente ale bolii au o sansa mai mare de remisiune completa cu durata de cativa ani si o probabilitate mai mica de recurenta a bolii.
  • Limfomul non–Hodgkin indolent este caracterizat de multiplicarea si raspandirea mai lenta in organism a celulelor neoplazice, ceea ce face diagnosticarea mai dificila. Pacientii pot trai in medie 10 ani cu aceasta boala; un pacient cu limfom non–Hodgkin indolent poate primi tratament de cinci-sase ori pe parcursul vietii, pentru a incetini progresia bolii. Tratamentele standard nu pot vindeca aceasta forma de limfom.

CE ESTE LIMFOMUL HODGKIN?

WYNTK HLv2 v3 copyv4Limfomul Hodgkin este o forma de limfom mai putin frecventa caracterizata prin prezenta unui tip special de cellule tumorale anormale – Reed Sternberg –care nu sunt prezente in alte forme de limfom. Peste 62,000 de oameni pe plan mondial sunt diagnosticati cu limfom Hodgkin in fiecare an, iar din acestia 38,000 (60%) sunt barbati iar 24,000 (40%) sunt femei. Aproximativ 25,000 de oameni la nivel international mor in fiecare an de aceasta boala (Globocan 2002).